Tractament de Cicatrius

Cicatrització

Tratamiento de Cicatrices

Quan es produeix una ferida sempre apareix una cicatriu. Quan s'activa el procés de reparació del teixit, el resultat final és una cicatriu que pot ser més o menys fibrosa. La profunditat, la localització, la mida i l'estat nutricional determinaran el procés de cicatrització i afectaran la formació de teixit fibrós (poc elàstic) i la formació d'adherències, la qual cosa provoca diferents problemes

  • Estètics: si la cicatriu és fibrosa la zona estarà més enfonsada, retreta i engruixida i donarà lloc a un cordó fibrós i dur que pot ser dolorós i que a més produeix un canvi en el funcionament correcte de la biomecànica muscular.
  • Mecànics:limitació de la mobilitat i del lliscament entre les capes de teixit cutani amb les capes de teixit muscular i ossi. Dona lloc a zones de major tensió que afecten tota la biomecànica muscular de la zona pèlvica.
  • Alteracions en la sensibilitat cutània: hipoestèsia, parestèsia, hiperàlgia (dolor) ....

Per totes aquestes alteracions aconsellem tractar totes les cicatrius produïdes per cesàries, per cirurgies abdominals o perineals i les episiotomies.

Tractament de fisioteràpia per a la cicatriu abdomino-pèlvica

Per fer un bon tractament de la cicatriu abdomino-pèlvica és indispensable evitar al més aviat possible les adherències. Per això, aconsellem començar el tractament de seguida que la cicatriu s'hagi tancat completament i ja no hi hagi punts. Treballant-hi precoçment aconseguirem una correcta cicatrització de les diferents capes i evitarem en tant que sigui possible la formació d'adherències. Per millorar la cicatrització i evitar adherències fem un tractament manual de massatge i estirament combinat amb tècniques de radiofreqüència capacitiva-resistiva (INDIBA)

 

Amb aquestes tècniques aconseguim que hi hagi més aportació sanguínia a la zona i al teixit, l’ajudem en el procés de reparació i aconseguim més elasticitat. Tot plegat ens permet restablir la funció muscular de la zona, evitar les restriccions biomecàniques, millorar la sensibilitat i eliminar el dolor.

 

És molt important tenir present que si hi ha adherències hi haurà manca de mobilitat i una funció muscular incorrecta.

En aquesta pàgina web volem facilitar una orientació sobre la fisioteràpia. En cap cas pretenem fer un diagnòstic mèdic de la seva patologia. Per a més informació es pot posar en contacte amb nosaltres a través de la web o per telèfon.